Partnerns avgångsmeddelande är bitande men ändå sant


Konstitutionella dagliga has reproduced the tongue-in-cheek yet biting, farewell memo sent by a Biglaw partner as he left US legal giant, Sidley Austin. Det är någonting för alla i Biglaw att begrunda när de börjar ett år.

Noteringen går enligt följande:

"Jag har insett att jag inte samtidigt kan tillgodose kraven på karriär och familj. Utan att kritisera de som har valt lucre över avkomman, låt mig bara säga att jag lämnar lagspraxis. Min epiphany kan ha kommit lite sent som mitt yngsta barn - jag tror att hans namn är Erik-24. Men som jag alltid sa efter att ha missat en inlämningsfrist, bättre sent än aldrig.

Jag har gjort vänskap på Sidley att jag ska skatta bra in i första kvartalet av 2012. Men en karriär baserad på uppfattningen om outnyttjad potential, snarare än den faktiska produktionen, har en begränsad hållbarhetstid. Jag skulle uppriktigt ha förväntat ledningen att ha fångat på år sedan. Jag litar på att min livslängd kommer att fungera som ett ledstjärna för hoppet för att underprestera advokater i alla åldrar. Du behöver inte namnge namn: du vet vem du är.

Farväl och bästa önskningar "

relaterade inlägg

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!