Efter några veckor är jag redo att starta termen två av min EMBA. Efter att ha gått igenom en utmanande första term, förstår jag hur programmet fungerar, och lär känna professorerna och mina klasskamrater. Detta sätter mig i en mycket bättre position än när jag började, vilket betyder att termen två ska gå mycket smidigare.

I det nya årets anda och en ny start trodde jag att jag skulle dela mina tankar om vad min plan är för den här termen:

Vet vad du ska studera

Som jag nämnde i en av mina tidigare bloggar kommer det inte mycket att läsa en bokföringsbok och ta flitiga anteckningar. Denna term, jag måste utvärdera mina kurser och räkna ut det mest effektiva sättet att studera. Jag kommer också att utnyttja matematikförmågan hos mina nya teknikvänner i programmet som har en sak för siffror, Excel och silver pinky ringar.

Förtroende är nyckeln

Överraskande, efter betydande panik om redovisning, statistik etc. lyckades jag göra bättre än förväntat. Jag säger inte att de var lätta på någon fantasinsträcka, men åtminstone var de genomförbara och jag gick bort för att känna som att jag lärde mig många tillämpliga färdigheter.

Försök att förstå dina professors undervisningsmetoder

Jag var tvungen att räkna ut hur man lär sig effektivt från de professorer som inte nödvändigtvis följde den undervisningsstil som jag föredrog. Vad är min föredragna undervisningsstil? Föreläsningarna följer kursplanen, och förväntningar på uppdrag och tentor är tydliga. En bra sans för humor rangerar också riktigt högt på mina läroinställningar, vilket överraskande var ganska konsekvent i alla professorer. När det gäller mina andra läroföreläsningar följde en del professorer ett annat tillvägagångssätt. Snarare än att bli frustrerad (som jag gjorde) tänkte jag så småningom bara: Så här är det, hitta en väg att hantera det och gå vidare.

Antag att alla kurser kommer att bli utmanande, inte bara de som innehåller formler

Detta var ett rookie misstag för många av oss. Våra icke kvantitativa klasser (marknadsföring, integrativt tänkande, ledarskap) krävde mycket tänkande, insikt och skrivande. Eftersom denna term har en mycket större viktning av icke-kvantitativa kurser tror jag att det kommer att bli helt olika utmaningar än förra perioden. Men jag älskar att skriva och det är en stor del av mitt arbete, så jag måste erkänna att jag inte är så orolig för den skrivande delen av denna term.

Lär känna din grupp och din klass

Vi har alla tilldelats grupper på sex eller sju personer för att göra våra gruppprojekt med. Att vara en del av en grupp är en utmärkt möjlighet att lära känna några riktigt intressanta människor på professionell och social nivå. Och utanför våra grupper finns det en hel klass att lära känna. Jag minns betydande bindning efter vår senaste examen av året: "men han sa till oss att vi inte oroar oss för hans klass, bara redovisning!" Ingenting slår drycker med vänner efter en mördande examen och kollektivt inser: kanske borde vi ha oroat oss mer om statistik och operationshantering.

Håll dig frisk för att minska stressen

Förra perioden hade jag en chans att tänka mycket på skolan under mina träningspass. Det var en möjlighet att stressa och också tänka på hur jag skulle ta itu med mina kommande projekt. Men när saker blev riktigt hektiska blåste jag av i gymmet och stressade åt det mesta av min sons Halloween godis. Sedan drog jag en Miranda från Sex och City, kastade den ut (kom ihåg det här avsnittet), men sedan, tyvärr, rörde sig på sin jul godis. I efterhand var det förmodligen inte det bästa sättet att hantera stress. Så den här termen planerar jag att fortsätta med mitt gymschema och förminska min stressinducerad sockerberoende. Ambitiös men kanske möjlig? Vi får se.

Här är ett nytt år och en ny start. Är vår klass upp för utmaningen? Föra. Det. På.

Jessica är en EMBA-student vid U of T's Rotman School of Management. Hon är en kommunikations-, marknadsförings- och PR-professionell med över 10 års erfarenhet av företags- och intern kommunikation, media och försäljning. Jessica planerar att ha en ledande ställning hos en finansiell eller professionell serviceorganisation efter avslutad examen.

relaterade inlägg

GTranslate Your license is inactive or expired, please subscribe again!